side_banner

Er dehydrerende dood for deg

2

Dehydrerende mat: Er det bra for deg?

I DENNE ARTIKKELEN

Ernæringsinformasjon Potensielle helsefordeler med dehydrert mat Potensielle risikoer ved dehydrert mat

Dehydrering er en av de eldste måtene å konservere mat på. Mens våre forfedre stolte på solen for å tørke mat, har vi i dag kommersielt utstyr og husholdningsapparater som kan fjerne bakteriedannende fuktighet. Denne prosessen bevarer maten mye lenger enn dens vanlige holdbarhet.

 

Dehydrert mat kan være et sunnere alternativ til mange snacks, og du kan legge dem til salater, havregryn, bakevarer og smoothies. Fordi de rehydrerer i væske, er de også enkle å bruke i oppskrifter.

 

Dehydrert mat beholder sin ernæringsmessige verdi. Som et lett, næringstett alternativ er dehydrert mat et godt valg for turgåere og reisende som ønsker å spare plass.

 

Nesten alt kan bli dehydrert. Noen vanlige matvarer laget med dehydrering inkluderer:

 

Fruktskinn laget av epler, bær, dadler og annen frukt

Suppeblandinger laget av dehydrerte løker, gulrøtter, sopp og andre grønnsaker

H erbs dehydrert for lengre holdbarhet

Hjemmelaget potet, grønnkål, banan, rødbeter og eplechips

Sitron-, lime- eller appelsinskall i pulverform brukt i te, alkoholholdige drikker og andre oppskrifter

Du kan dehydrere din egen frukt, grønnsaker, urter og til og med kjøtt i en ovn eller spesialmatdehydrator. Mange dehydrerte matvarer er også tilgjengelige i butikkene, men se opp for tilsatte ingredienser som natrium, sukker eller oljer.

 

Næringsinnhold

Dehydreringsprosessen beholder matens opprinnelige næringsverdi. For eksempel vil eplechips ha samme kalori-, protein-, fett-, karbohydrat-, fiber- og sukkerinnhold som frisk frukt.

 

Men fordi tørket mat mister vanninnholdet, er den vanligvis mindre i størrelse og har flere kalorier i vekt. Hold porsjonene med dehydrert mat mindre enn det som er anbefalt for den ubehandlede maten for å unngå overspising.


Innleggstid: 15. juni-2022