side_banner

Hva er forskjellen mellom varmepumpe og bassengvarmer?

Varmepumper

Bassengvarmepumper er en effektiv og miljøvennlig måte å varme opp et basseng på. Varmepumper kan spare bassengeiere penger i det lange løp, da de typisk har mye lavere årlige driftskostnader enn gassvarmer og med riktig vedlikehold kan de vare i opptil 10 år eller mer.

Denne oppvarmingsmetoden er miljøvennlig da de bruker mindre energi enn andre oppvarmingsmetoder. De opererer ved å trekke ut varme fra uteluften, øke varmen med en kompressor, levere varmen til vannet og støte ut den kalde luften ut på toppen av enheten.

For at en varmepumpe skal fungere effektivt, bør uteluften være 45* eller høyere. Denne metoden for bassengoppvarming kan være ideell for bassengeiere som bruker bassenget i varmere vær eller som bor i varmere klima i de kaldere årstidene.

Anbefalte applikasjoner:Svømmesesong

Bassengtype:I bakken, over bakken

Fordeler:Lave driftskostnader, miljøvennlig.

Ulemper:Krever varmere omgivelsestemperaturer, høyere startkostnad.

 

Bassengvarmere

4

Svømmebassengvarmere er mest effektive når de brukes i korte perioder. De er gode for å varme opp et basseng raskt og vil varme opp vann raskere enn andre oppvarmingsmetoder. Naturgass- eller propangassvarmere er i stand til å opprettholde en konstant vanntemperatur under alle værforhold.

Hvis du bor i et klima som har en gjennomsnittstemperatur under 55 grader og bare trenger å varme opp vannet i korte perioder, er dette alternativet ideelt.

Hvis du ikke ønsker å varme opp bassenget for hele svømmesesongen, og du ikke bruker bassenget ofte; bare i helgene eller flere ganger i uken, trenger du bare å slå på varmeren mens du bruker bassenget, noe som gjør gassvarmere til den mest effektive oppvarmingsmetoden for ditt bruk.

Hvis du bestemmer deg for en bassengvarmer, må du velge mellom å kjøre varmeren på naturgass eller flytende propan. Derfor må du vurdere tilgjengeligheten og kostnadene for gass og om en gassledning allerede er installert eller ikke. Gassvarmer må også etterfylles og kobles til en propantank. Typen drivstoff du bruker bør være basert på tilgjengeligheten og prisen på gass og propan i ditt område.

Vurder følgende: Hva er prisen på drivstoff sammenlignet med strøm i ditt område? Er det allerede installert en gassledning?

Anbefalte applikasjoner:Alle betingelser

Fordeler:Varm opp bassenget raskt, lavere startkostnad

Ulemper:Høye driftskostnader, krever regelmessig vedlikehold

 

Hvilken oppvarmingsmetode er riktig for bassenget mitt?

Det første trinnet for å bestemme hvilken type varmeapparat du trenger, er å vurdere følgende faktorer:

1. Hvor mange dager per uke vil du ha oppvarmet bassengvannet?

2. Hvor mange liter er bassenget eller spaet?

3. Er tiden det tar å varme opp bassengvannet viktig?

4. Hva er værforholdene der du befinner deg?

5. Hva er kostnadene for gass sammenlignet med elektrisitet i ditt område?

6. Er det allerede installert en gassledning?

7. Hvor mye er du villig til å investere for å varme opp bassengvannet?

8. Omdømmet til produsenten og hvor lenge de har vært i virksomhet.

Når du har svart på disse spørsmålene, kan du ta en informert beslutning om den beste varmeovnen for bassenget ditt. Hvis du er usikker, kan en profesjonell bassengoppvarming hjelpe deg med å velge.


Innleggstid: 17. august 2022