side_banner

Luftvarmepumpe i Storbritannia

1

Gjennomsnittlig lufttemperatur i hele Storbritannia er rundt 7°C. Luftvarmepumper fungerer ved å konvertere solenergien som er lagret i luften rundt til nyttig varme. Varmen hentes opp fra den omkringliggende atmosfæren og overføres til enten et luft- eller vannbasert varmesystem. Luft er en uuttømmelig energikilde og derfor en bærekraftig løsning for fremtiden.

 

Luftvarmepumper ligner på en stor vifte. De trekker inn luften rundt over fordamperen hvor varmen trekkes ut/brukes. Når varmen fjernes, ventileres kaldere luft bort fra enheten. En luftvarmepumpe er litt mindre effektiv enn en jordkilde hovedsakelig på grunn av den varierende temperaturen i atmosfæren, sammenlignet med de mer stabile forholdene i bakken. Installasjonen av disse enhetene er imidlertid rimeligere. Som med alle varmepumper, er luftkildemodeller mest effektive til å produsere lave temperaturer for distribusjonssystemer som gulvvarme.

 

Effektiviteten deres blir hjulpet av en høyere omgivelsestemperatur, men en luftkildevarmepumpe vil også fungere i temperaturer under 0°C og er i stand til å operere til temperaturer så lave som -20°C, selv om jo kaldere temperatur, desto mindre effektiv varmepumpe blir. Effektiviteten til en luftvarmepumpe er vurdert som COP (Coefficient of Performance). COP beregnes ved å dele nyttevarmeeffekten med energitilførselen som vanligvis er vurdert til rundt 3.

 

Luftkilde varmepumpe

Dette betyr at for hver 1kW elektrisk inngang oppnås 3kW termisk effekt; betyr i hovedsak at varmepumpen er 300 % effektiv. De er kjent for å ha en COP så høy som 4 eller 5, lik en bergvarmepumpe, men dette avhenger ofte av hvordan effektiviteten måles. COP-er med luftvarmepumper måles under standardforhold med en innstilt lufttemperatur til en innstilt turtemperatur. Disse er typisk A2 eller A7/W35, noe som betyr at COP er beregnet når den innkommende luften er 2°C eller 7°C og strømmen ut til varmesystemet er 35°C (typisk for et våtbasert gulvsystem). luftvarmepumper krever et godt volum luftstrøm over varmeveksleren, de kan plasseres innendørs så vel som utendørs.

 

Plasseringen av utendørsenhetene er ganske kritisk fordi de er ganske store objekter som ser påtrengende ut og de vil lage litt støy. De bør imidlertid plasseres så nær bygningen som mulig for å begrense avstanden de "varme rørene" må reise. Luftvarmepumper har alle fordelene til en bergvarmepumpe, og selv om de er litt mindre effektive, er en stor fordel med en luftvarmepumpe fremfor en bergvarmepumpe at de er mer egnet til mindre eiendommer eller hvor bakken. er begrenset. Med dette i tankene er generelle installasjonskostnader mindre, med besparelser på samlerør og gravearbeid knyttet til bergvarmepumper. Inverterdrevne luftvarmepumper er nå tilgjengelige som kan øke ytelsen avhengig av behov; dette hjelper med effektiviteten og vil eliminere behovet for et bufferbeholder. Spør CA Heat Pumps for mer informasjon.

 

Det er to design av luftkildevarmepumper, enten et luft til vann eller luft til luft system. Luft til vann varmepumper fungerer ved å omdanne tilgjengelig energi i luften rundt til varme. Hvis varmen deretter overføres til vann, kan 'varmeenergien' brukes som et konvensjonelt varmesystem, dvs. å varme opp gulv eller radiatorer og gi varmtvann til husholdningsbruk. Luft-til-luft-varmepumper fungerer på samme måte som luft-til-vann-varmepumper, men uten å være koblet inn i et våtbasert varmesystem, sirkulerer de varm luft internt for å gi en behagelig omgivelsestemperatur inne i hjemmet. Luft til luft varmepumper er mer egnet der plassen er ekstremt begrenset fordi deres eneste krav er en yttervegg som gjør dem ideelle for leiligheter eller mindre boliger. Disse systemene tilbyr også en ekstra fordel med kjøling og luftrensing. Disse modellene av varmepumper kan varme egenskaper på opptil 100m2.


Innleggstid: 15. juni-2022