side_banner

Støyer varmepumper?

2

Svar: Alle varmeprodukter lager noe støy, men varmepumper er vanligvis mer stillegående enn kjeler med fossilt brensel. En bergvarmepumpe kan nå 42 desibel, og en luftvarmepumpe kan nå 40 til 60 desibel, men dette avhenger av produsent og installasjon.

Støynivået til varmepumper er en vanlig bekymring, spesielt blant eiere av boligeiendommer. Selv om det har vært rapporter om plagsomme systemer, er disse symptomene på dårlig planlegging og dårlige installasjoner. Varmepumper er som regel ikke støyende. La oss se nærmere på detaljene om støy fra jordkilden og luftkildens varmepumpe.

 

Jordvarmepumper

Volum er ikke mye assosiert med GSHP-er, på grunn av mangelen på vifteenhet. Imidlertid spør folk fortsatt om bergvarmepumper er støyende eller lydløse. Det er faktisk komponenter som lager noe støy, men dette er alltid mindre enn støyen fra en luftvarmepumpe.

 

Varmen fra bakken er mer konsistent, og derfor er kraftkapasiteten til kompressoren ikke like høy. Varmepumpen trenger ikke gå på full gass, og dette holder den mer stillegående.

 

Står du en meter unna i planterommet, har en bergvarmepumpe et maksimalt desibelnivå på 42 desibel. Dette ligner på et typisk husholdningskjøleskap. Dette er mye mindre støyende enn noen fossilt brenselkjele, og de mest støyende delene er inne i hjemmet ditt, slik at naboene ikke vil oppleve endringer i utemiljøet.

Hvis systemet er riktig installert av en kvalifisert entreprenør, vil ikke støy være et problem.

 

Luftkilde varmepumper

Vanligvis vil ASHP-er være mer støyende enn GSHP-er. Dette er imidlertid på ingen måte uoverkommelig og vil ikke være et problem hvis det planlegges nøye.

 

Du får ofte det du betaler for. Avhengig av systemet, kvaliteten på installasjonen og kvaliteten på vedlikeholdet – vil en luftvarmepumpe ha 40 til 60 desibel støy. Igjen, dette forutsetter at du er én meter unna enheten. Den øvre grensen er ikke et vanlig fenomen.

 

Det er offisielle planleggingskrav med hensyn til luftvarmepumpestøy. ASHP må være under 42 desibel, målt fra en avstand lik den som skiller enheten og naboeiendommen. Støyen kan være mellom 40 og 60 desibel fra bare en meters avstand (sannsynligvis mye roligere i virkeligheten), og nivåene synker betraktelig når du beveger deg bort.

I praksis betyr dette at den eneste måten en ASHP ville være et problem for naboer er hvis installasjonsplanleggingen ikke er streng og varmepumpen er plassert feil.

 

Våre eksperter sier:

«Alle varmeprodukter kan være støyende. Hvis du ser på luftvarmepumpen, er alt ned til plasseringen av luftvarmepumpen; der du plasserer den i bygningen eller rundt eiendommen, ideelt vekk fra soveplasser – der du sover eller hvor du vil hvile. Noen mennesker vil ikke ha dem på terrassebord. Jeg sier alltid at når du nyter terrassen, er du der om sommeren, så det produserer ikke varme om sommeren, det produserer bare varmt vann i kanskje en time om dagen. Så er det stoppet, og det er bare bokstavelig talt en tomgangsboks utenfor. Så jeg tror ikke på at de bråker i det hele tatt, det handler om beliggenhet og hvor du plasserer dem.»

"... alle varmeprodukter er støyende, og jeg tror de av oss som har levd med olje- og gasskjeler er kjent med den typen periodiske brøl du får på røykrøret, mens du faktisk ikke får det med en varmepumpe. type ting. Det vil være en del støy forbundet med det, men det er ikke det periodiske brølet, og den periodiske støyen er en mye større smerte for kundene og for oss alle, da faktisk en konstant liten mengde støy.»

 

"De er plassert opptil 15 meter fra eiendommen uansett, slik at de ikke trenger å være fysisk innenfor den omkretsen, de kan gå 15 meter unna, så igjen er det hele stedet."


Innleggstid: Jun-02-2023