side_banner

Bergvarmepumper

Tilkoblingsmetode for jordkildemaskin

Grunnvarmepumper utnytter den enorme energien som finnes i jordens jord eller elver, innsjøer og hav til fulle for å oppnå oppvarming og avkjøling av bygninger. På grunn av bruken av naturlig fornybar gratis energi, er miljøvern og energisparende effekt bemerkelsesverdig.

Arbeidsprinsipp for jordvarmepumpe:

Jordvarmepumpesystemet er et luftkondisjoneringssystem med lukket sløyfe som består av et dobbeltrørsvannsystem som forbinder alle jordvarmepumpeenheter i bygningen. Under en viss dybde vil den underjordiske jordtemperaturen være konstant mellom 13°C og 20°C gjennom hele året. Oppvarmings-, kjøle- og luftkondisjoneringssystemene som bruker solenergien som er lagret på jorden som en kulde- og varmekilde for energikonvertering, har egenskapene til relativt stabil underjordisk normaltemperatur i jord eller grunnvann.

 

Vinter: Når aggregatet er i varmemodus, absorberer jordvarmepumpen varme fra jord/vann, konsentrerer varmen fra jorda gjennom kompressorer og varmevekslere, og slipper den innendørs ved høyere temperatur.

 

Sommer: Når aggregatet er i kjølemodus, trekker jordvarmepumpeaggregatet ut kald energi fra jord/vann, konsentrerer jordvarmen gjennom kompressorer og varmevekslere, inkorporerer den i rommet og avgir samtidig innendørsvarmen til rommet. tid. Jord/vann oppnår formålet med klimaanlegg.

 

Grunnvarme/ geotermiske varmepumper Systemsammensetning

Luftkondisjoneringssystemet for jordvarmepumpe inkluderer hovedsakelig jordvarmepumpeenheten, viftekonvektorer og underjordiske rør.

Verten er en vannkjølt kjøle-/varmeenhet. Enheten består av en hermetisk kompressor, koaksialt hus (eller plate) vann/kjølemiddel varmeveksler, termisk ekspansjonsventil (eller kapillært ekspansjonsrør), fireveis vendeventil, luftsidespiral, vifte, luftfilter, sikkerhetskontroll, etc.

 

Selve enheten har et sett med reversible kjøle-/varmeenheter, som er en varmepumpe klimaanlegg som kan brukes direkte til kjøling/oppvarming. Et nedgravd rør er den delen som er gravd ned i bakken. De forskjellige nedgravde rørene kobles parallelt og kobles deretter til varmepumpeverten gjennom forskjellige samlerør.

 

Typer bakkekilder eller geotermiske varmepumpesystemer

Det er tre grunnleggende typer tilkoblingsmåter for jordvarmepumpe. Horisontale, vertikale og dammer/sjøer er lukkede sløyfer.

1. Horisontal tilkoblingsmåte for jordvarmepumpeenhet:

Denne typen installasjon er vanligvis den mest kostnadseffektive for boliginstallasjoner, spesielt for nybygg der tilstrekkelig areal er tilgjengelig. Det krever en grøft som er minst fire fot dyp. De vanligste oppsettene bruker enten to rør, ett begravet på seks fot og det andre på fire fot, eller to rør plassert side ved side i en to fot bred grøft fem fot under bakken. Slinky ringformede rørmetoden gjør at flere rør kan plasseres i en kortere grøft, noe som reduserer installasjonskostnadene og muliggjør horisontal installasjon i områder som ikke er mulig med tradisjonelle horisontale applikasjoner.

 

2. Vertikal koblingsmåte for geotermisk jordvarmepumpeenhet:

Store næringsbygg og skoler bruker ofte vertikale systemer fordi landarealet som kreves for horisontale sløyfer kan være uoverkommelige. Vertikale løkker brukes også der jorda er for grunt til å grave grøfter, og de minimerer forstyrrelse av det eksisterende landskapet. For vertikale systemer bor du hull (ca. 4 tommer i diameter) med en avstand på ca. 20 fot og en dybde på 100 til 400 fot. Koble de to rørene med en U-bøy i bunnen for å danne en ring, sett inn i hullet og fuge for ytelse. Den vertikale sløyfen kobles sammen med horisontale rør (dvs. manifolder), plasseres i grøfter, og kobles til varmepumpen i bygget.

 

3. Damm/innsjø-forbindelsesvei for grunnkilde/vannkildevarmepumpeenhet:

Hvis området har tilstrekkelig med vann, kan dette være det billigste alternativet. En tilførselsledning går under jorden fra bygningen og ut i vannet og er kveilet i en sirkel minst 8 fot under overflaten for å forhindre frysing. Spoler kan kun plasseres i vannkilder som oppfyller minimumskrav til volum, dybde og kvalitet

 

Jordvarmepumpe Systemfunksjoner

Tradisjonelle varmepumpeklimaanlegg står overfor en selvmotsigelse når det gjelder å trekke ut kulde og varme fra luften: jo varmere vær, jo varmere luft, og jo vanskeligere er det å trekke ut kald energi fra luften; på samme måte, jo kaldere vær, desto vanskeligere er det å hente varme fra luften. Derfor, jo varmere været er, desto verre er kjøleeffekten til klimaanlegget; jo kaldere vær, jo dårligere varmeeffekt har klimaanlegget, og jo mer strøm forbrukes.

 

En bergvarmepumpe trekker ut kulde og varme fra jorden. Siden jorden absorberer 47 % av solenergien, kan det dypere sjiktet opprettholde en konstant bakketemperatur hele året, som er mye høyere enn utetemperaturen om vinteren og lavere enn utetemperaturen om sommeren, slik at bergvarmepumpen kan overvinne den tekniske hindring av luftkilde varmepumpe, og effektiviteten er kraftig forbedret.

 

●Høy effektivitet: Enheten bruker den fornybare energien til jorden til å overføre energi mellom jorden og rommet, for å gi 4-5kw kjøling eller varme med 1kw elektrisitet. Temperaturen på den underjordiske jorda er konstant hele året, så kjøling og oppvarming av dette systemet påvirkes ikke av endringer i omgivelsestemperaturen, og det er ingen varmedemping forårsaket av avriming under oppvarming, så driftskostnadene er lave.

 

●Energisparing: Sammenlignet med det konvensjonelle systemet kan systemet spare 40 % til 50 % av energiforbruket til huset under kjøling om sommeren, og kan spare opptil 70 % av energiforbruket under oppvarming om vinteren.

 

●Miljøvern: Jordvarmepumpesystemet trenger ikke å brennes under drift, så det vil ikke produsere giftig gass og vil ikke eksplodere, noe som i stor grad reduserer utslippet av klimagasser og reduserer drivhuseffekten, noe som bidrar til å skape et grønt og miljøvennlig miljø.

 

Holdbar: Driftsforholdene til bergvarmepumpesystemet er bedre enn det konvensjonelle systemet, så vedlikeholdet reduseres. Systemet er installert innendørs, ikke utsatt for vind og regn, og kan også beskyttes mot skade, mer pålitelig og forlenget levetid; enhetens levetid er mer enn 20 år, underjordiske rør er laget av polyetylen og polypropylen plastrør, med en levetid på opptil 50 år.

 

Fordel med grunnkilde/geotermisk varmepumpe:

Klimaanlegg med bakkevarmepumpe er de mest miljøvennlige og effektive klimaanlegg for kjøling og oppvarming som er tilgjengelig for øyeblikket. Den kan spare mer enn 40 % mer energi enn et luftvarmepumpe klimaanlegg, mer enn 70 % mer energibesparelse enn elektrisk oppvarming, mer enn 48 % mer effektiv enn en gassovn, og det nødvendige kjølemediet er mer enn 50 % mindre enn det for vanlig varmepumpe klimaanlegg, og 70% av bakkevarmepumpe klimaanlegg. Ovennevnte energi er fornybar energi hentet fra jorden. Noen merker av enheter har også trippel strømforsyningsteknologi (kjøling, oppvarming, varmtvann), som ytterligere realiserer den mest effektive omfattende utnyttelsen av energi i bransjen.



Innleggstid: 21. oktober 2022