side_banner

Hjemmeoppvarming og kjølesystem——Varmepumper_Del 1

1

En varmepumpe er en del av et varme- og kjølesystem for hjemmet og installeres utenfor hjemmet ditt. Som et klimaanlegg som sentralluft, kan det avkjøle hjemmet ditt, men det er også i stand til å gi varme. I kjøligere måneder trekker en varmepumpe varme fra den kalde uteluften og overfører den innendørs, og i varmere måneder trekker den varme ut av inneluften for å kjøle ned hjemmet ditt. De drives av elektrisitet og overfører varme ved hjelp av kjølemedium for å gi komfort hele året. Fordi de håndterer både kjøling og oppvarming, trenger kanskje ikke huseiere å installere separate systemer for å varme opp hjemmene sine. I kaldere klima kan en elektrisk varmestrimmel legges til innendørs viftekonvektor for ytterligere muligheter. Varmepumper brenner ikke fossilt brensel slik ovner gjør, noe som gjør dem mer miljøvennlige.

De to vanligste typene varmepumper er luftkilde og bakkekilde. Luftvarmepumper overfører varme mellom inneluft og uteluft, og er mer populære for oppvarming og kjøling av boliger.

Jordvarmepumper, noen ganger kalt geotermiske varmepumper, overfører varme mellom luften inne i hjemmet og bakken utenfor. Disse er dyrere å installere, men er vanligvis mer effektive og har lavere driftskostnader på grunn av konsistensen av bakketemperaturen gjennom året.

Hvordan fungerer en varmepumpe? Varmepumper overfører varme fra et sted til et annet med forskjellige luft- eller varmekilder. Luftvarmepumper flytter varme mellom luften inne i en bolig og luften utenfor en bolig, mens bergvarmepumper (kjent som geotermiske varmepumper) overfører varme mellom luften inne i en bolig og bakken utenfor en bolig. Vi vil fokusere på luftvarmepumper, men den grunnleggende driften er lik for begge.

Et typisk luftvarmepumpesystem består av to hovedkomponenter, en utendørsenhet (som ser ut akkurat som utendørsenheten til et luftkondisjoneringssystem med delt system) og en innendørs luftbehandlingsenhet. Både innendørs- og utendørsenheten inneholder ulike viktige delkomponenter.

UTENDØRS ENHET

Utedelen inneholder en spole og en vifte. Batteriet fungerer enten som en kondensator (i kjølemodus) eller en fordamper (i varmemodus). Viften blåser uteluft over spolen for å lette varmevekslingen.

INNENDØRS ENHET

I likhet med utendørsenheten inneholder innendørsenheten, ofte referert til som luftbehandlingsenheten, en spole og en vifte. Batteriet fungerer som en fordamper (i kjølemodus) eller en kondensator (i varmemodus). Viften er ansvarlig for å flytte luft over spolen og gjennom kanalene i boligen.

KJØLEMIDDEL

Kuldemediet er stoffet som absorberer og avviser varme når det sirkulerer gjennom varmepumpesystemet.

KOMPRESSOR

Kompressoren setter kjølemediet under trykk og beveger det gjennom hele systemet.

VENDINGSVENTIL

Den delen av varmepumpesystemet som reverserer strømmen av kjølemiddel, slik at systemet kan operere i motsatt retning og bytte mellom oppvarming og kjøling.

Bemerke:

Noen av artiklene er hentet fra Internett. Hvis det er noen krenkelse, vennligst kontakt oss for å slette den. Hvis du er interessert i varmepumpeprodukter, ta gjerne kontakt med OSB varmepumpefirma, vi er ditt beste valg.

 


Innleggstid: mai-08-2023