side_banner

HVORDAN GIR EN VARMEPUMPE BÅDE OPPVARMING OG KJØLING

1

Varmepumper er populære valg for innendørs komfort fordi de utfører to jobber: oppvarming og kjøling. I stedet for å stole på et klimaanlegg og en separat varmeovn som en ovn for å sørge for helårskomfort, kan du få installert en varmepumpe og ta vare på temperaturen for alle årstider.

 

Vi vil forklare hvordan en varmepumpe utfører denne bemerkelsesverdige bragden ... og gjør det mens den bruker mye mindre energi enn en ovn eller kjele. Hvis du ønsker å planlegge installasjon for en varmepumpe i Raleigh, NC, eller du trenger reparasjoner eller vedlikehold for den du allerede har, kontakt Raleigh Heating & Air og våre NATE-sertifiserte varmeteknikere i dag.

 

GRUNNLEGGENDE VARMEPUMPE

En varmepumpe er nesten det samme som et standard klimaanlegg, så vi skal først forklare hvordan en AC fungerer og deretter vise hvordan en varmepumpe endrer den.

 

Klimaanlegg skaper ikke kjølig luft: de absorberer varme fra ett område (innsiden av en bygning) og slipper den til et annet (utsiden), noe som gir følelsen av kjøligere luft. For å flytte varme, bruker AC en kjemisk blanding kalt kjølemiddel som beveger seg i en lukket sløyfe mellom to spoler, og endres fra en gass til en væske og tilbake igjen når temperaturen stiger og faller. Innendørsspiralen fungerer som fordampere som absorberer varme, og utendørsspolen fungerer som kondensatorer og avgir varme.

 

Forskjellen med en varmepumpe kommer fra en komponent som kalles en vendeventil som sitter på kjølemiddelledningen. Ventilen, som navnet tilsier, reverserer retningen kjølemediet beveger seg. Når dette skjer, bytter innendørs og utendørs spoler funksjoner. Nå absorberer varmepumpen varme fra utendørs, og frigjør den innendørs.

 

Det høres kanskje rart ut at en varmepumpe kan fjerne varme utenfra når temperaturen er lav, men med mindre det ikke er noen molekylær bevegelse i luften, er det alltid noe varme tilgjengelig for fordamperbatteriet å trekke ut. Dette er den eneste advarselen om varmepumper: i ekstremt lave temperaturer kan de begynne å miste varmeeffektiviteten.

 

Raleigh Heating & Air tilbyr utmerket installasjon, vedlikehold og reparasjon for varmepumpen din i Raleigh, NC. Ring oss i dag for varmepumpeservice eller andre behov du har for oppvarming eller nedkjøling av boligen din.


Innleggstid: 29. juni 2022