side_banner

Hvor raskt kan en varmepumpe varme opp svømmebassenget eller spaet mitt?

SPA

Et vanlig spørsmål vi i OSB-butikken ofte får av kunder er: "Hvor mye tid tar en varmepumpe for å varme opp svømmebassenget/spaet mitt?" Dette er et flott spørsmål, men ikke et som er lett å svare på. I denne artikkelen diskuterer vi flere faktorer som påvirker oppvarmingstiden til svømmebassenget eller spaet.

Den nødvendige oppvarmingstiden til svømmebassenget eller spaet avhenger av faktorer som lufttemperatur, varmepumpestørrelse, svømmebasseng- eller spastørrelse, gjeldende vanntemperatur, ønsket vanntemperatur og bruk av et solteppe. Vi ser på hver av disse faktorene i detalj nedenfor.

 

LUFTTEMPERATUR:

Som vi forklarer i artikkelen vår med tittelen hvordan-fungerer-en-luftkilde-svømmebasseng-varmepumpe, er luftvarmepumper avhengig av lufttemperaturen fordi de bruker varme fra luften til å varme opp svømmebassenget eller spaet. . Varmepumper fungerer mest effektivt i temperaturer over 50 °F (10 °C). I temperaturer under et gjennomsnitt på 10 °C, kan ikke varmepumper effektivt fange opp varme fra luften og krever derfor mer tid til å varme opp svømmebassenget eller spaet.

 

VARMEPUMPE STØRRELSE:

Svømmebasseng- og spavarmere er dimensjonert i henhold til deres britiske termiske enheter (BTU) per time. En BTU øker ett pund vann med 0,6 °C. En gallon vann er lik 8,34 pund vann, så 8,34 BTU øker en gallon vann med 1°F (0,6°C). Forbrukere kjøper ofte underdrevne varmepumper for å spare penger, men underdrevne enheter har høyere driftskostnader og krever mer tid til å varme opp svømmebassenget. For å dimensjonere varmepumpen riktig.

 

SVØMMEBASSENG ELLER SPA STØRRELSE:

Andre faktorer holdes konstant, større svømmebassenger og spa krever lengre oppvarmingstid.

 

NÅVÆRENDE OG ØNSKEDE VANNTEMPERATURER:

Jo større forskjellen er mellom nåværende og ønsket vanntemperatur, desto lengre tid trenger du å kjøre varmepumpen.

 

BRUK AV SOLTEPE:

I tillegg til å redusere kostnadene for oppvarming av svømmebasseng og spa, reduserer soltepper også nødvendig oppvarmingstid. 75 % av varmetapet i et svømmebasseng skyldes fordampning. Et solteppe holder på varmen i svømmebassengene eller spaene ved å minimere fordampning. Den fungerer som en barriere mellom luften og svømmebassenget eller spaet. Lære mer om.

Totalt sett krever en varmepumpe vanligvis mellom 24 og 72 timer for å varme opp et svømmebasseng med 11 °C og mellom 45 og 60 minutter for å varme opp et spa med 11 °C.

Så nå vet du noen faktorer som påvirker oppvarmingstiden for svømmebassenget eller spaet. Husk imidlertid at forholdene rundt hvert svømmebasseng og spa er unike. Oppvarmingstidene varierer veldig.


Innleggstid: 03-02-2023