side_banner

R-410A vs R-407C i varmere omgivelser

R407c

Det er dusinvis av kommersielt tilgjengelige kjølemiddelalternativer på markedet i dag, inkludert mange kjølemiddelblandinger, som tar sikte på å gjenskape effektiviteten til tidligere arbeidshester som R22, hvis produksjon ble ulovlig fra januar i år. To populære eksempler på kjølemedier utviklet i løpet av de siste 30 årene eller så som brukes i HVAC-industrien er R-410A og R-407C. Disse to kjølemediene brukes ofte til lignende bruksområder, men de har noen markante forskjeller som bør forstås og vurderes når man bestemmer seg mellom dem.

 

R-407C

 

Laget ved å blande R-32, R-125 og R-134a, er R-407C en zeotropisk blanding, noe som betyr at bestanddelene koker ved forskjellige temperaturer. Stoffene som omfatter R-407C brukes til å øke ønskelige egenskaper, med R-32 som bidrar med varmekapasitet, R-125 gir lavere brennbarhet og R-134a reduserer trykket.

 

En fordel med å bruke R-407C ved høye omgivelsesforhold er at den opererer ved relativt lavt trykk. En ulempe å merke seg er imidlertid R-407Cs glid på 10°F. Fordi R-407C er en zeotropisk blanding, er glid temperaturforskjellen mellom de tre stoffenes kokepunkter. Selv om ti grader kanskje ikke virker som mye, kan det ha reell innvirkning på andre elementer i et system.

 

Denne glidningen kan ha en negativ innvirkning på ytelsen til et system i høye omgivelsesforhold, på grunn av nærtemperaturen mellom kondenseringspunktet til det siste kondenserende kjølemediet og luftstrømmen. Å øke kondenseringstemperaturen er kanskje ikke et attraktivt alternativ, på grunn av den maksimalt tillatte utladningen for kompressoren. For å kompensere for dette, må visse komponenter som kondensatorspoler eller kondensatorvifter være større, noe som kommer med en rekke implikasjoner, spesielt rundt kostnadene.

 

R-410A

 

I likhet med R407C er R-410A en zeotropisk blanding, og den er laget ved å kombinere R-32 og R-125. Når det gjelder R-410A, er imidlertid denne forskjellen mellom de to kokepunktene ganske minimal, og kjølemediet anses som nesten azeotropisk. Azeotroper er blandinger med konstant kokepunkt, hvor proporsjonene ikke kan endres ved destillasjon.

 

R-410A er veldig populær for flere HVAC-applikasjoner, som kondensatorer. Ved høye omgivelsestemperaturer er imidlertid driftstrykket til R-410A mye høyere enn R-407C, noe som fører til at noen vurderer andre alternativer for slike applikasjoner. Mens R-410As driftstrykk ved høye omgivelsestemperaturer uten tvil er høyere enn R-407C, er vi i Super Radiator Coils i stand til å produsere UL-listede løsninger som bruker R-410A for opptil 700 PSIG, noe som gjør det til en fullstendig trygt og effektivt kjølemiddel for varmere klima.

 

R-410A er veldig populær for bolig- og kommersiell klimaanlegg i flere markeder, inkludert USA, Europa og deler av Asia. Bevingelsen angående det høye driftstrykket i varmere omgivelsestemperaturer kan forklare hvorfor R-410A ikke er like utbredt på steder som Midtøsten eller tropiske deler av verden.


Innleggstid: 03-02-2023