side_banner

HVA ER EN BUFFERTANK OG HVORDAN FUNGERER DEN MED EN VARMEPUMPE?

1

BUFFERTANKER ER BRUKT TIL Å INNEHOLDE ET VOLUM OPPVARMET VANN FOR Å BEGRENSE SYKLING AV EN VARMEPUMPE.

Hvis du planlegger å få installert en varmepumpe, har du kanskje hørt begrepet buffertank brukes. En buffertank er ofte utstyrt med en varmepumpe for å begrense syklingen til en varmepumpe. Det er som et batteri av energi som er klart til å distribueres til et hvilket som helst rom i hjemmet, så hvis du for eksempel kommer hjem fra jobb og du vil at stuen skal være varmere, vil du justere termostaten i det ene rommet og at "nødenergi" sendes umiddelbart i stedet for at varmepumpen må sykle og varme opp alle rommene i hjemmet ditt.

 

HVA ER FORSKJELLEN MELLOM BUFFERTANKER, VARMTVANSKYLINDRE OG VARMELAGRE?

Buffertank: En buffertank er designet for å redusere sykling av en varmepumpe. Den har en krets med oppvarmet vann, men det er "svart vann" som renner gjennom varmesystemene dine som radiatorer og gulvvarme. En buffertank brukes i forbindelse med en varmtvannsbeholder.

Termisk lager: Et termisk lager kan brukes med forskjellige varmekilder som solvarme, solenergi, biomasse og varmepumper så det kan være nyttig hvis du planlegger å ha ett eller flere av disse systemene på plass. Vann kommer ikke direkte fra varmelageret, det varmes opp ved å gå gjennom en varmeveksler som overfører varmen fra termisk lagervann til lednings- eller tappevann.

Varmtvannsbeholder: En varmtvannsbeholder er designet for å holde brukbart varmtvann og servere det til kranene, dusjen og badekaret når det er nødvendig.

 

HVOR STOR ER EN BUFFERTANK?

En buffertank må inneholde ca. 15 liter per 1kW varmepumpekapasitet. I gjennomsnitt vil et typisk 3-sengs hjem kreve en effekt på 10kW, så dette vil kreve en buffertank på ca. 150 liter. Hvis vi ser på Joule Cyclone 150l sylinderen, er denne 1190mm høy med en diameter på 540mm. Den veier 34 kg når den er tom og 184 kg når den er full.

 


Innleggstid: Jun-02-2023